O Supermoble

O Supermoble
 
Localizaci├│n
CPI Pluriling├╝e Santa Luc├şa
Concello de Mora├▒a, Pontevedra
 
Promotor
CPI Pluriling├╝e Santa Luc├şa
 
Equipo
Ferm├şn Gonz├ílez Blanco
Luis Miguel Fernández López
Alba P├ęrez Fern├índez
Ignacio Bescansa Bastarreche
Leticia Zapata Medina
 
Fotograf├şa
Alba P├ęrez
 
Construci├│n
Mucarce [moble]
Hermidur
 
Agradecementos
Concello de Mora├▒a


 
 


 
Memoria & Fotograf├şas

Este proxecto co CPI Pluriling├╝e Santa Luc├şa comezou tras varias reuni├│ns co profesorado, o cal, participou no programa Mestra de Obra que impartimos desde Sistema Lupo. Nestas reuni├│ns decidiuse un plan de actuaci├│n para a mellora das instalaci├│ns do centro.
 
Durante todo o curso f├│ronse realizando did├ícticas e traballos con alumnado e profesorado, nas que tam├ęn participou o Concello de Mora├▒a, mediante as cales se sacaron conclusi├│ns sobre que medidas se deb├şan adoptar para a mellora do centro e como proxecto m├íis urxente a realizar decidiuse pola reforma dos ba├▒os (planta baixa e planta primeira) do edificio de infantil.
 
O estado dos espazos obrigou ├í derriba de todo o existente e ├í substituci├│n de todas as instalaci├│ns. No ba├▒o de planta baixa xerouse un ├║nico espazo para todos os nenos, separado do corredor por medio do Supermueble, un elemento dese├▒ado especificamente para este lugar. Un moble multifuncional que d├í servizo de almacenamento e necesidades hixi├ęnicas e sanitarias para a zona interior de ba├▒o, e que na zona de corredor sirva como unha aula de apoio ao poder despregar da s├║a estrutura mesa e cadeiras. Interior e exterior estar├ín totalmente comunicadas tanto por medio de dispositivos de xogo para os nenos e nenas, como de forma visual para o control do profesorado e as├ş garantir a seguridade dos usuarios.
 
Na planta superior, lib├ęrase o espazo, unificando todo o espazo nun cunha zona h├║mida central, cabinas separadas e espazos destinados ao profesorado e a limpeza. A cor xunto co dese├▒o de espellos d├í unha nova perspectiva a todo o conxunto.
 
Na zona de corredor de planta realiz├íronse tarefas de melloras dos acabados, outorgando ao conxunto unha imaxe homox├ęnea no canto dunha aparencia parcheada debido ├ís sucesivas obras e elementos sen rematar. Entre eses elementos deixados no esquecemento en actuaci├│ns anteriores atop├ímonos co espazo do antigo felpudo, un rebaixe no acabado do chan que quedara baleiro. Para solucionar isto creamos un elemento que encaixase no oco, un mural de madeira pintado reproducindo unha obra de Lu├şs Seoane “Mural non identificado”, coa peculiaridade de que est├í incompleto para que sexa o profesorado cos nenos e nenas os que xeren did├ícticas e xogos completando o cadro.