The Superfurniture

The Superfurniture
 
Location
CPI Pluriling眉e Santa Luc铆a
Mora帽a Town Council, Pontevedra
 
Promoter
CPI Pluriling眉e Santa Luc铆a
 
Team
Ferm铆n Gonz谩lez Blanco
Luis Miguel Fern谩ndez L贸pez
Alba P茅rez Fern谩ndez
Ignacio Bescansa Bastarreche
Leticia Zapata Medina
 
Photography
Alba P茅rez
 
Construction
Mucarce [furniture]
Hermidur
 
Gratitude
Concello de Mora帽a


 
 


 
Memory & Photos

This project with the Santa Luc铆a Plurilingual CPI began after several meetings with the teachers, who participated in the Mestra de Obra program that we teach from Sistema Lupo. In these meetings, an action plan was decided to improve the centre’s facilities.
 
Throughout the course, didactics and work were carried out with students and teachers, in which the Council of Mora帽a also participated, through which conclusions were drawn on what measures should be taken to improve the center and as the most urgent project to be carried out, He decided to reform the bathrooms (ground floor and first floor) of the children’s building.
 
The state of the spaces forced the demolition of everything that existed and the replacement of all the facilities. In the ground floor bathroom a single space was created for all the children, separated from the corridor by means of the Superfurniture, an element designed specifically for this place. A multifunctional piece of furniture that provides storage service and hygienic and sanitary needs for the interior bathroom area, and that in the corridor area serves as a support classroom by being able to deploy table and chairs from its structure. Interior and exterior will be fully communicated both by means of game devices for boys and girls, as well as visually for the control of teachers and thus guarantee the safety of users.
 
On the upper floor, the space is freed, unifying the entire space in one with a central wet area, separate cabins and spaces for teachers and cleaning. The color together with the mirror design gives a whole new perspective to the whole.
 
In the ground floor corridor area, finishing tasks were carried out, giving the complex a homogeneous image instead of a patched appearance due to the successive works and unfinished elements. Among those elements left in oblivion in previous performances we find the space of the old mat, a recess in the finish of the floor that had been left empty. To solve this we created an element that would fit into the hole, a painted wooden mural reproducing a work by Luis Seoane “Unidentified Mural”, with the peculiarity that it is incomplete so that it is the teachers with the children who generate didactics and games completing the picture.